Videopoker

Är du en spelare som gillar spänning, och ständigt söker nya sätta att utmana dig själv på? Är du en spelare som gillar både videoslots och kortspel? Om detta stämmer in på dig kommer du att älska vad videopoker har att erbjuda dig. Videopoker är den perfekta underhållningen, som kombinerar de strategiska beslut du finner i klassisk poker med den fartfyllda spänning som spelautomater bjuder på.

Videopoker är alltså ett elektroniskt hasardspel, som du spelar på spelautomat. Spelet är byggt på de kortkombinationer som dyker upp i vanlig poker. Exempel på dessa kombinationer är kåk, färg, stege, fyrtal, tvåpar och triss. I videopoker får du högre vinst ju ovanligare pokerhand du kommer fram med. Videopoker dök upp på marknaden redan på 70-talet. Jämförelsevis med dagens spel var dessa maskiner dock väldigt primitiva.

Olika typer av videopoker

Videopoker fungerar nästan alltid på liknande sätt, oavsett vad för version du spelar. En av de mest populära versionerna heter Jacks or Better, och går till på samma sätt som dess namn. För att kamma hem en vinst behöver du ett par i knektar eller en pokerhand som är bättre, på fem kort. Detta är en av de vanligaste versionerna av videopoker, och du hittar spelet på de flesta online casinon.

En annan vanlig titel att finna är Deuces Wild. Deuces betyder tvåor, medan Wild betyder att de är jokers. Alltså är alla tvåor här jokerkort, vilka kan ersätta alla andra kort för att skapa en så bra pokerhand som möjligt. Som ett exempel; om du har ett par i damer och en tvåa, kan detta betyda att du plötsligt har triss i damer. Detta gör det även lättare att få en Royal Flush.

Skillnader mellan poker och videopoker

Den största skillnaden mellan poker och videopoker är att i videopoker spelar man ensam, medan du i klassisk poker spelar mot andra motståndare. Detta betyder att du i videopoker inte behöver skärpa ditt pokeransikte. Du behöver heller inte oroa dig för en massa tricks och bluffar. Videopoker är ett spel många uppskattar då du kan slappna av medan du spelar, och göra allt i din egen takt.

Ännu en skillnad är att i vanlig poker har du flera satsningsrundor. I videopoker är spelaren begränsad till den första insatsen. Allt du sedan behöver göra är att besluta vilket kort du vill behålla. Hur mycket mynt du satsat spelar dock en stor roll inom videopoker. För när du spelar med det maximala antal mynt som går att välja brukar det finnas en extra stor jackpott att vinna.